10-12 pandekager/4-6 personer
Pandekager - det skal du bruge
• 2 æg
• 120 g sukker
• ½ stang vanilje
• 200 g hvedemel
• 2 tsk bagepulver
• 2 dl kærnemælk
• 20 g smeltet smør
Marinerede kirsebær
• ½ dl vand
• 125 g rørsukker
• ½ vanilje-stang samt resten af stangen fra vaniljen til pandekagerne
• 500 g kirsebær med sten
Desuden
Lidt neutral olie og smør til stegning
Pandekager - sådan laver du dem
Pisk æggene godt med sukker. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og gem stangen til kirsebærrene. Kom vaniljekornene i æggemassen. Rør godt. Bland hvedemel og bagepulver. Sigt det i æggeblandingen, og rør godt til en tyk, sej masse. Hæld kærnemælken i, mens du rører, og rør herefter smørret i. Dejen skal være meget tyk - juster evt. med lidt hvedemel eller kærnemælk. Sæt dejen i køleskabet i 1 time.
Marinerede kirsebær
Kog vand, sukker og vaniljestang og -korn til en sukkerlage. Tilsæt kirsebærrene, når sukkeret er smeltet, og lad dem koge i 2 minutter. Afkøl bærrene i lagen. Varm en pande op med lidt smør og olie. Hæld dejen på i klatter, og bag pandekagerne i 2-3 minutter på hver side, til de er lækre gyldne. Server de lune pandekager med marinerede kirsebær til.
Tip Kan du ikke få friske kirsebær, kan du bruge syltede, fx amarenakirsebær.