Medaljer er et sikkert hit ved kaffebordet – måske fordi de kan fyldes med lige præcis det fyld, du favoriserer allermest. I denne udgave af medaljer har vi fyldt dem med hindbærcreme og friske bær. Har du bagt ekstra mange medaljer, kan de opbevares i 1 uge i en kagedåse.
Prøv også opskriften på nøddekurve med chokolade!
Tid: 45 minutter. Afkøling, dej: Mindst 1 time. Afkøling, creme: Mindst 2 timer. Bagetid: 7-10 minutter. Antal: 8-10 stk.
Mørdej
250 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
¼ tsk. bagepulver
175 g koldt smør
100 g lyst rørsukker
1 æg
½ spsk. vand
Hindbærcreme:
100 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
200 g hindbær (friske eller frosne)
1 spsk. vand
2 spsk. rørsukker
Glasur:
1 dl florsukker
½ spsk. kogende vand
Pynt:
friske hindbær eller andre bær
chokoladekringler eller høvlet chokolade
Find lækre opskrifter til hyggelige stunder i hvert nummer af ISABELLAS!
Mørdej: Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Hak det kolde smør, og smuldr det i melet, evt. i en foodprocessor. Pisk sukker, æg og vand sammen med en elpisker. Hæld det i, og saml hurtigt dejen – den vil være lidt klistret. Læg den i køleskabet i mindst 1 time, gerne længere. Tænd ovnene på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord (ikke for tyndt), og stik den ud med en rund udstikkerform eller et glas. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 7-10 minutter, til de er lysebrune. Køl dem af på en rist.
Hindbærcreme: Hak chokoladen meget fint. Varm fløden op i en skål over vandbad, og rør chokoladen i, til den er smeltet. Tag skålen op, og køl den lidt af. Kog hindbærrene op med vandet. Kom dem i en si, og pres al saften ud. Rør sukkeret i saften og rør det i chokoladefløden. Stil cremen køligt i mindst 2 timer. Pisk den igennem inden brug, gerne med elpisker, til den er cremet og tyk.
Glasur: Rør flormelis og vand sammen. Smør glasuren på halvdelen af kagerne og smør hindbærcreme på den anden halvdel af kagerne, læg friske bær på, og læg kagerne med glasur ovenpå.
Læs også: 5 opskrifter med bær
Find flere lækre opskrifter med hindbær i galleriet herunder: