Kager

Opskrift: Citronmandelkage

Foråret kalder på friskhed og syrlighed, og det fås ikke bedre end med citroner. Prøv en citronmandelkage, der passer perfekt til påskebordet eller som den sød-syrlige prik over i'et til kaffetåren.
af Inge Skovdal11.03.2015

Citronen er en vigtig smagsgiver i vores mad. Oprindeligt stammer citronen fra Indien og blev dyrket i hele Lille Asien og Kina. Nu om dage får vi primært citroner fra middelhavet ligesom vore mandler. Og det er netop de to vigtigste ingredienser i denne kage, hvor kombinationen af sødt og surt gør underværker.

Citronmandelkage

10 personer

  • 250 g smør
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 200 g mandler, fint blendet
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • Saft og revet skal af 1-2 usprøjtede citroner
  • Smør til formen

Glasur og pynt:
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
Flormelis
Spiselige blomster – vi har brugt tallerkensmækker

Prøv også: Klassiske medaljer

Sådan laver du citronmandelkage

  1. Smelt smørret. Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt det smeltede smør sammen med mel, blendede mandler, bagepulver, mælk, citronsaft og citronskal.
  2. Smør en rund randform på ca. 23 cm i diameter med smør, og fordel dejen heri. Bag kagen i ovnen ved 170° i ca. 1 time.
  3. Vend den let afkølede kage forsigtigt ud på en rist. Rør en citronglasur sammen, og pynt kagen med citronglasur, revet citronskal og spiselige blomster.

Bliv inspireret til at bage flere lækre kager, ordne haven og arrangere blomster i hvert eneste nummer af Isabellas

Sponsoreret indhold