Aftensmad

Klassiske tarteletter med høns i asparges

Tarteletter har lidt af det hele - sprødhed og cremet fyld, og derfor er de fleste vilde med dem. Prøv den klassiske version med høns i asparges!
af Camilla Zarah Laws.1.04.2015Foto: Lars Ranek.

Forkæl venner og familie med en klassiker, der siger spar to til foråret: tarteletter med høns i asparges. Her har vi valgt at servere dem i miniformat som en slags små hapsere til fx påskefrokost-bordet, men vil du have lidt mere fyldige portioner, så skifter du bare mini-tarteletterne ud med de almindelige store eller ekstra store, hvis du bare ikke kan få nok!

8 stk

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster, i alt 240 g
  • 3 laurbærblade
  • 6 peberkorn
  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • Lidt kogelage fra kyllingerne
  • 250 g hvide asparges

Desuden

  • 8 minitarteletter
  • Finthakket persille
  • Friskkværnet peber

Sådan laver du tarteletter

  1. Kog kyllingebrysterne i vand med laurbærblade og peberkorn i 10 minutter, til kødet er færdigkogt. Lad det køle af i lagen.
  2. Smelt smørret i en lille gryde, rør mel i til en melbolle, hæld mælk på, og rør det til en tyk masse.
  3. Tilsæt kogelagen lidt ad gangen, og rør godt, til du har en god tyk opbagt sauce.
  4. Skræl de hvide asparges, og skær dem i 3 cm lange stykker. Blancher dem i spilkogende vand i 2-4 minutter, afkøl dem straks i iskoldt vand, og dup dem tørre.
  5. Skær kyllingekødet i mundrette bidder, og vend det og aspargeserne i saucen. Lun det godt igennem, og smag til med salt og peber.
  6. Varm minitarteletter i ovnen. Anret fyldet i de lune tarteletter, drys med persille og peber, og server straks.

Sponsoreret indhold