Desserter

Dessert: Kulfi med pistacie og appelsin

Prøv en anderledes kold dessert, der minder om is, men ikke helt er det. Desserten stammer fra indiske køkken og er super til en lun dag!
Opskrift og10.04.2015foto: Inge Skovdal /skovdal.dk.
4 personer

Kulfi med pistacie og appelsin

  • 1 dl piskefløde
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 tsk. kardemomme
  • 100 g usaltede pistacienødder
  • Skal af 1 usprøjtet appelsin

Kulfi er en sød, indisk dessert, der serveres kold og minder om is - der er bare ikke æg i, som vi typisk kender isen. Desserten er hvinende sød, men appelsinen giver den et dejligt syrligt tvist. Hvis du vil give den endnu mere syrlighed og friskhed, kan du prøve med limesaft og -skal i stedet, men så går lidt af den indiske feeling af. Servér kulfien som det søde punktum ovenpå en indisk menu.

Prøv også: Mango Lassi

Sådan laver du Kulfi med pistacie og appelsin

  1. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt kondenseret mælk og kardemomme i.
  2. Stil skålen i fryseren, eller anret først cremen i 4 skåle eller kopper. Kulfi skal stå i fryseren, til konsistensen er som flødeis. Fryser du den ned i en skål, så rør lidt undervejs i indfrysningen.
  3. Hak pistacienødderne, og riv appelsinskallen.
  4. Servér kulfi med hakkede pistacienødder og appelsinskal på toppen.

TIP: Kulfi er meget sød, men du kan komme noget appelsinsaft og -skal i cremen, hvis du ønsker et syrligt modspil.

Sponsoreret indhold