100 g mørk chokolade (Vi anbefaler Valrhona chokolade)
1½ dl piskefløde
Til servering
125 g hindbær
Iskaffe er ikke blot en sommerlig drik, men kan sagtens gå som dessert også. Og denne variant er virkelig en lækker dessert, især hvis du også laver chokoladesaucen til. En nem og lækker dessert, som er lynhurtig at lave.
Chokoladesauce: Hak chokoladen fint, og læg den i en varmefast skål. Bring fløden i kog i en lille gryde, og hæld den over chokoladen. Rør, til chokoladen er helt smeltet, og saucen har en tyktflydende konsistens.
Servering: Fordel den kolde kaffe i bunden af 4 glas. Fyld op med vaniljeis, og top med lun chokoladesauce og hindbær.
Tip! Børn vil måske hellere have kakao end kaffe i deres glas. Til de voksne kan du evt. hælde lidt cognac eller Baileys i bunden af glasset, før du hælder kaffe i.