Aftensmad

Måltidssalat med kartofler og flanksteak

Udnyt køkkenhavens bugnende skatkammer og tilbered en knasende sprød måltidssalat, der mætter. Få opskriften her!
Opskrifter og8.09.2015foto: Inge Skovdal/skovdal.dk.

Denne asiatiske måltidssalat indeholder et minimum af kød, men er både mættende og rig på vitaminer og mineraler takket være sprøde grøntsager, kartofler og søde bær.

Prøv også: Lasagne med ratatouille

Måltidssalat med kartofler og flanksteak

(4 personer)

Det skal du bruge til måltidssalat:

Marinade:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet limefrugt
  • ½ dl soja
  • ½ chili
  • ½ tsk. knust ingefær (fx Blue Dragon)

Salat:

  • 1-2 flanksteaks, ca. 700 g
  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk. olivenolie eller sesamolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 2 grønne æbler
  • ½ bakke rucola

Dressing:

  • 2 limefrugter
  • 2 spsk. soja eller fiskesauce
  • 2 spsk. sukker
  • Salt og peber

FÅ FLERE ASIATISKE OPSKRIFTER MED ISABELLAS!

Sådan laver du måltidssalat:

  1. Marinade: Pres hvidløget, og riv skallen af limefrugten. Skær den over, og pres saften. Bland hvidløg og limeskal og -saft med soja, chili og knust ingefær.
  2. Salat: Marinér flankesteaken i mindst 1 time. Halvér kartoflerne på den korte led. Læg dem i et ovnfast fad. Dryp olie og honning over, og drys med salt. Ryst fadet, så det hele fordeler sig. Steg kartoflerne i ovnen ved 200° i ca. 45 minutter. Steg flanksteaken i ca. 3 minutter på hver side, og lad den hvile − den må gerne afkøle helt. Tag kartoflerne ud af ovnen, og drys dem med sesamfrø. Hæld dem over på et fad, og lad dem afkøle lidt. Skær æblerne i tern, og bland dem med kartoflerne. Skær kødet i tynde skiver, og læg det over kartoflerne. Skyl rucolaen, dup den tør, og drys den over.
  3. Dressing: Skær limefrugterne over, og pres saften. Rør den med soja eller fiskesauce og sukker, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, eller servér den ved siden af.

Sponsoreret indhold