Aftensmad

Tærte med pærer og ost

Pæretærte kender vi bedst fra det søde køkken, men madtærten her smager raffineret af både ​​søde pærer og salte oste. Den skal prøves!
TEKST OG FOTO: WINNIE METHMANN 19.10.2023

Ingredienser

  • 75 g valnøddekerner
  • 225 g mel
  • 1/2 tsk. salt
  • 150 g koldt smør
  • 1-2 spsk. iskoldt vand

Ostecreme

  • 50 g parmesan
  • 250 g 18 % cremefraiche
  • 4 æg
  • 50 g gorgonzola

Tærtefyld

  • 1 stort rødløg
  • 3 pærer
  • Smør
  • Salt
  • Peber
  • Frisk rosmarin

Madtærte med pærer og ost

  1. Blend valnøddekernerne i en foodprocessor, og kom mel og salt ved.
  2. Skær smørret i tern, og kom det i skålen. Blend, indtil dejen er helt smuldret.
  3. Saml dejen på køkkenbordet med lidt vand. Form dejen til en kugle, læg den i en frysepose, og kom den på køl i en 1 time.
  4. Tænd ovnen på 180 grader.
  5. Smør en tærteform og drys lidt mel over. Tryk dejen ud i formen fra midten og ud. Skær kanterne af, og prik bunden med en gaffel. Forbag tærten i ca. 15 minutter, evt. med keramiske bagekugler i bunden.

Ostecreme

  1. Riv parmesanosten fint, og kom den i en skål sammen med cremefraiche og æg. Rør gorgonzola ud i blandingen med en gaffel, til ostemassen er helt jævn.

Tærtefyld

  1. Pil løget, og skær det i meget tynde skiver.
  2. Skræl pærerne, fjern kernehusene, og skær frugten i tynde skiver.
  3. Smelt smørret på en pande, og steg løgene bløde. Kom også pærestykkerne på panden, og lad dem stege med i 5-10 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber.
  4. Kom ostemassen på tærtebunden, fordel løg og pærer, og bag tærten i 25-30 minutter.
  5. Lad tærten køle lidt af, og servér med rosmarin og lidt revet parmesan over.

Sponsoreret indhold