Kager

Mazarinkage med chokolade og appelsin

Forkæl dine gæster med saftig mazarinkage med et strejf af appelsin og masser af chokoladesmag. Lav mazarinkagen i små muffinforme - så får du de fineste minimazariner lige til at sætte på dessertbordet.
af Maja Ambeck Vase19.01.2016Foto: Columbus Leth.
0 personer

Mazariner

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 30 g mel
  • 10 g kakaopulver
  • ½ usprøjtet appelsin

Chokoladeganache

  • 150 g mørk chokolade
  • 1½ dl piskefløde
Lav mazarinkage som afslutningen på en god middag. Når du serverer de her minimazariner, er der lige en tilpas sød mundfuld til hver, og så pynter de oven i købet på bordet med den fine chokoladeganache og revne appelsinskal på toppen. TIP: Hvis du ikke har en stjernetyl, kan du smøre lidt ganache på toppen af hver kage med en ske eller kniv. Det giver kagerne et lidt mere fladt udseende, men når den revne appelsin kommer på, ser det stadig flot ud. Du kan også lave kagerne i almindelige muffinforme. Så bliver der 8-10 stk. De skal bage ca. 5 minutter længere.

Prøv også: Mazarinkage med kartofler og pistacienødder

Sådan laver du mazarinkage med chokolde og appelsin

  1. Riv marcipanen groft, og kom den i en skål. Tilsæt sukker og smør, og pisk det hele sammen. Pisk æg i 1 ad gangen.
  • Rør mel og kakaopulver i. Riv appelsinskallen fint, og rør den i − gem en smule til pynt.

  • Fordel dejen i minimuffinforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter ved 175°.
  • Lad kagerne køle helt af.
  • Lav imens chokoladeganachen:
    1. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  • Bring fløde i kog i en kasserolle, og hæld den over chokoladen. Rør energisk i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en blank overflade.

  • Kom ganachen i køleskabet i ca. 1 time, så den tykner, men stadig er sprøjtebar.
  • Kom ganachen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt stjerner ud på de afkølede kager. Pynt med lidt revet appelsinskal.

  • Sponsoreret indhold