Du behøver ikke at smide alle de gode hyldeblomster og citroner ud, når du har lavet hyldeblomst-saft. Tryl resterne om til en dejlig marmelade i stedet for.
af Julie Hey1.05.2022Foto: Bjørn Jakobsen.
Ingredienser
Kvas fra hyldeblomst-saft (ca. 300 g)
½ økologisk vaniljestang
150 g sukker
2 spsk konc. hyldeblomstsaft
Atamon
1 mellemstort sylteglas med låg
Sådan laver du hyldeblomstmarmelade
Blend hyldeblomstkvaset (inkl. citronskiverne) i 1 min.
Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud.
Kom det blendede kvas i en gryde med sukker, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og -bælg og kog det ind til en ensartet masse ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring.
Afkøl marmeladen, fjern vaniljebælgene og hæld marmeladen i atamonskyllede glas.