Mangler du inspiration til nytårsdesserten? Så skal du prøve vores opskrift på islagkage med granatæble-is. Den har en skøn og forfriskende smag, der passer perfekt til den store aften.
af Anne au Chocolat og Maja Ambeck Vase.19.12.2016
Forkæl dine nytårsgæster og afslut middagen med en vidunderlig islagkage med smag af granatæble. Den bløde og lækre mandelbund passer perfekt med den søde og syrlige granatæbleis, der toppes med friske granatæblekerner.
8 personer
Mandelbund
70 g mandler
70 g hvid chokolade
2 æggehvider
100 g sukker
2 tsk Bülow-rå lakridspulver
Springform (18 cm i diameter)
Granatæble-is
280 g granatæblekerner
1 dl minimælk
1 dl fløde
150 g sukker
Lidt citronsaft
Sådan laver du islagkage med granatæble-is
Mandelbund
Smut mandlerne, og blend dem til groft mel. Hak chokoladen groft.
Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend mandelmel, hakket chokolade og lakridspulver i.
Forvarm ovnen til 175°. Hæld marengsen i formen, og bag bunden i 15-18 minutter. Lad den køle af i formen, mens du laver granatæbleisen.
Granatæble-is
Blend granatæblekerner, og si kernerne fra gennem en sigte.
Bland granatæblesaft, mælk, fløde og sukker. Smag til med lidt saft fra en frisk citron.