Lyder det skørt med sorte bønner i en kage? Måske en smule, men redaktionen på ISABELLAS har prøvesmagt, og vi tør godt garantere, at hverken du eller dine gæster bliver skuffede. De smager nøjagtigt lige så syndigt som de almindelige romkugler, du kender. Men med deres høje indhold af bønner må du hellere spise to!
Lyst til en anden sund dessert? Prøv disse kokoskugler med chokolade.
15 romkugler
1 dåse sorte bønner
150 g friske dadler
1 dl mandelmel
3 spsk. kakaopulver
3 spsk. kokosolie
1 tsk. vaniljepulver eller 1 vaniljestang
1 tsk. romessens
1 nip salt
1 dl kokosmel, frysetørrede bær eller kakopulver.
Læs også: Sådan får du soufflé til at lykkes
Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra. Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser - på nær pynten - i en foodprocessor eller blender, og kør maskinen, indtil du har en helt glat masse. Smag romkuglemassen til, så den smager præcis, som du ønsker, og stil den derefter i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til, at du kan rulle den. Rul romkuglerne i den ønskede størrelse mellem hænderne, og tril dem i kokosmel, frysetørrede bær, kakaopulver eller lignende, så de ikke klistrer. Opbevar romkuglerne i køleskabet indtil servering.
Se også: Boligreportage: Murermestervilla med kærlighed for genbrug
Tip: Du kan også bruge tørrede bønner fra pose. Stil 240 g sorte bønner i blød i ca. 12 timer, og kog herefter i en time.
Opskriften er fra Emma Martinys nye kogebog Fabelagtige fristelser, der er fyldt med smagslækre sager til den søde tand lavet af naturlige råvarer.