Kager

Jordbærcheesecake

Selvom jordbærsæsonen synger på sidste vers, kan du stadig nå at trylle de søde, røde bær om til en sukkersød og cremet cheesecake. Se bare her!
af Cecilia Fahlström18.07.2017Foto: Tia Borgsmidt.
6 personer

Jordbærcheesecake

  • 160 g Digestive-kiks
  • 85 g smør
  • 3 blade husblas
  • 200 g jordbær
  • 1 spsk. vand
  • 30 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 300 g flødeost naturel
  • 2½ dl piskefløde
  • Pynt: Jordbær, hindbær, blåbær og ribs

Brug sommerens sidste danske jordbær i en cremet, frisk og sød jordbærcheesecake. Har du helt styr på teknikken med husblads, så er kagen her ingen sag. Forkæl dine gæster eller dig selv med den på en dejlig sommerdag!

Flere sommerlige lækkerier: Bruschetta med jordbær og basilikum

Sådan laver du jordbærcheesecake:

  1. Knus kiksene til krummer i en foodprocessor. Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne.
  2. Beklæd bunden af en springform, der måler ca. 18 cm i diameter, med bagepapir, og fordel krummeblandingen heri. Tryk krummerne godt sammen.
  3. Læg husblas i en skål med koldt vand, og stil skålen til side.
  4. Skær jordbærrene i mindre stykker, og hæld dem i en gryde sammen med vand og rørsukker.
  5. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Kom korn og de tomme stænger i gryden. Kog forsigtigt op, og lad det simre et par minutter.
  6. Klem vandet af den udblødte husblas, og kom den i gryden, der tages af varmen. Tag vaniljestængerne op, og blend resten, indtil massen er ensartet og fin i konsistensen.
  7. Lad jordbærmassen køle lidt af. Hæld flødeosten i en skål, og pisk den op, så den bliver luftig. Tilsæt jordbærmassen, og pisk det sammen.
  8. Pisk fløden til en let flødeskum i en ny skål, og vend den til sidst forsigtigt sammen med jordbær-flødeost-blandingen. Hæld det over kiksebunden, og stil kagen i køleskabet i 4 timer, indtil den har sat sig. Inden servering pyntes kagens top med ekstra sommerbær.

Grøn inspiration: Sådan dyrker du jordbær i krukker

TIP: Hvis du ikke lige har haven fuld af friske sommerbær, er det rart at kende et par gode steder, hvor du kan plukke læs mod betaling. Vi anbefaler fx:

  • Assers Møll. Ved Leje på Sjælland. Læs mere her.
  • Venbjergbær. Ved Haderslev i Sønderjylland. Læs mere her.
  • Rosengaarden. I Messinge på Fyn. For mere information, ring på tlf. 23 43 36 42.

Prøv også: Pavlova med jordbær, mynte og appelsin

Sponsoreret indhold