Kom i den helt rigtige julestemning med gammeldags æbleskiver. Disse er den klassiske udgave med citron, kardemomme og friske æbler - og de smager af en til!
af Camilla Zarah Lawes15.10.2021Foto: John Bendtsen.
4 personer
Æbleskiver
250 g hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. rørsukker
1 tsk. natron
1 tsk. kardemomme
skal af 1 usprøjtet citron
3 æg
4½ dl kærnemælk
1 æble
solsikkeolie til stegning
Til servering
Flormelis
syltetøj
Gammeldags æbleskiver til jul er en sikker vinder, når der rigtig skal julehygges. Du kan også erstatte de friske æbler med fx sveskemos, chokolade eller nougat. Mums!
Gammeldags æbleskiver - sådan gør du
Bland hvedemel, salt, sukker, natron og kardemomme i en skål. Riv citronskal fint, og rør det i melblandingen.
Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i melblandingen sammen med kærnemælken. Pisk hviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem i dejen med let hånd, så luftigheden bevares. Hæld dejen over i en kande.
Skræl og halvér æblet, fjern kernehuset, og skær det i mindre stykker.
Varm en æbleskivepande godt op, og hæld lidt olie i hvert hul. Fyld hullerne ¾ op med dej fra kanden. Når æbleskiverne begynder at stivne let og hæve op langs kanterne, lægger du et lille stykke æble i hver æbleskive og vender dem rundt. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen.