I vinterhalvåret er det skønt med varme retter, man rigtig kan lune sig på - og her er suppe en storfavorit!
af Timm Vladimir.16.10.2020Foto: Columbus Leth.
Prøv denne lækre suppe med jordskokkker, rødbeder og et strejf af lakrids.
Ingredienser
500 g jordskokker
3 skalotteløg
3 fed hvidløg
Olie til stegning
8 dl hønsebouillon
2 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
Rødbedechips
1-2 rødbeder
Olie til fritering
Salt
Lakridspulver (kan udelades)
Til servering
Olivenolie
Rød skovsyre (kan udelades)
Sådan laver du jordskokkesuppe
Skrub jordskokker grundigt, og skær dem i grove tern.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg jordskokker, løg og hvidløg i en smule olie, til løgene er klare.
Hæld bouillon ved, og lad det simre i ca. 25 minutter, til jordskokkerne er møre.
Blend suppen med en stavblender, og sigt den. Hæld den tilbage i gryden, tilsæt fløde, og giv den et opkog.
Smag til med salt og peber samt citronsaft og fintrevet citronskal.
Rødbedechips
Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Varm olien op til ca. 160° i en lille gryde, og dybsteg skiverne, til de har taget en smule farve. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt og lakridspulver.
Servér suppen med rødbedechips, olivenolie og rød skovsyre. Hvis du ikke kan få nok, kan du drysse lidt ekstra lakrids på suppen til sidst.