Kager

Jordbærtarteletter - sød sommerdessert

Har du prøvet at lave tarteletter i nye, søde klæder? Disse gode jordbærtarteletter er en nydelse for både øjne og mave og passer lige til en varm sommerdag på terrassen. Få opskriften her!
af Marianne Liljenberg17.08.2018Foto: Pontus Ferneman.

Jordbær og tarteletter ... To ting der er absolut himmelske hver for sig, men som de fleste nok ikke umiddelbart ville kombinere i én og samme ret.

Det kan du dog sagtens gøre - og endda med det lækreste resultat! Vi har lavet en skøn butterdej og toppet med skiver af friske jordbær, vaniljecreme og sød gelé, som du kender den fra de klassiske jordbærtærter. De små portionsanrettede kager er den perfekte dessert til sommerens gæstemiddage.

Flere gode jordbærlækkerier: Fyldte jordbær med marengs og pistacieknas

Det skal du bruge til dine jordbærtarteletter:

6 stk

Dej:

  • 100 g koldt smør
  • 3 dl hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk koldt vand

Fyld:

  • Ca 5 dl vaniljecreme - kan laves fra bunden eller købes som færdigblanding, fx Dr. Oetkers
  • Ca 1 1/2 liter jordbær

Géle:

  • 3 blade gelatin
  • 1/2 dl vand
  • 1 dl koncentreret saft - fx hyldeblomst eller rabarber/æble

Prøv også: Mojito med jordbær og mynte

Sådan gør du:

  1. Bland dejingredienserne sammen i en foodprocessor eller med hånden, indtil dejen hænger sammen.
  2. Del dejen i bider, og tryk dem ud i de 6 forme. Stil dem på køl i ca. 30 minutter.
  3. Tilbered vaniljecremen efter anvisning på pakken og lad den køle af.
  4. Tag formene ud og bag dem i ovnen ved 200° i ca 12–15 min. Lad bundene køle af og løsn dem derefter forsigtigt fra formene.
  5. Læg gelatinbladene i koldt vand i mindst 5 minutter. Fyld imens bundene med vaniljecreme, skær jordbærrene i skiver og dekorér kagerne med disse.
  6. Klem gelatinbladene og put dem i en kasserolle sammen med 1/2 dl vand. Varm blandingen op og rør rundt, til gelatinen er smeltet. Tag kasserollen af varmen, og rør saften i blandingen. Lad geléen afkøle til rette konsistens. Hæld geléen over kagerne, og stil dem herefter på køl, så geléen kan sætte sig.
  7. Pynt til sidst med frisk mynte lige inden servering.

TIP: De små forme kan købes i alverdens isenkræmbutikker. Se fx disse fra Royaldesign.dk.

Måske du også vil kunne lide: Pavlova med jordbær, mynte og appelsin

Sponsoreret indhold