Desserter

Flødeboller med jordbær

Har du prøvet at lave flødeboller selv? Vi har placeret et sødt, rødt jordbær i midten – og vi lover, at resultatet er endnu lækrere end den hjemmekøbte slags! Her kan du se, hvordan du gør - trin for trin.
Opskrift og2.01.2021foto: Inge Skovdal/Skovdalnordic.com.

De færreste tør kaste sig ud i at lave flødeboller selv. Men det er faktisk nemmere, end man lige skulle tro. Vi har placeret et sødt, rødt jordbær i midten af flødebollen, så den er ekstra uimodståelig.

TIP: Det er meget nemmere at overtrække flødebollerne, hvis du bruger meget chokolade. Har du chokolade tilovers efterfølgende, kan du blande nødderester i og lave lidt nødde-chokoladetoppe.

12 personer

Ingredienser

  • 150 g marcipan
  • 30 g æggehvider
  • 60 g sukker
  • 1 spsk. frysetørret jordbær

Skum

  • 1 dl vand
  • 300 g sukker
  • 150 pasteuriserede æggehvider
  • 12-15 jordbær

Pynt

  • 500 g mørk chokolade-overtræk eller mørk chokolade
  • 1 spsk. perlemorsstøv

Flødeboller med jordbær

  1. Rør marcipan med æggehvider og sukker.
  2. Brug en morter til at knuse frysetørret jordbær til støv. Tilsæt frysetørret jordbær, og rør godt.
  3. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetylle, Ø 5 cm, og sprøjt runde bunde ud på en plade med bagepapir.
  4. Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 8 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

Skum

  1. Bring vand og sukker i kog, og lad det koge videre i 2 minutter. Pisk æggehviderne stive i en røremaskine.
  2. Hæld sukkermassen i en tynd stråle i det piskede skum, imens maskinen stadig pisker. Pisk, indtil massen har stuetemperatur – det tager ca. 15 minutter.

Sådan samler du flødebollerne

  1. Placér marcipanbunden på foden af et vinglas, og sæt 1 jordbær på bunden. Kom skummet i en sprøjtepose med tylle. Sprøjt skum på marcipanbunden rundt om jordbærret ved at dreje glasset, når du sprøjter den første runde. Sprøjt herefter skummet rundt om jordbærret hele vejen op.
  2. Stil flødebollen på en rist eller et fad, og lav flere flødeboller. Lad skummet på flødebollerne tørre ca. 2 timer i køleskab.
  3. Hak chokoladen groft. Smelt chokoladen ved at smelte 2/3 i en glasskål over vandbad, fjerne skålen fra vandbadet og røre den sidste 1/3 chokolade i.
  4. Sæt 1 flødebolle på en rist over en glasskål, og hæld den smeltede chokolade over. Sæt ved hjælp af en spartel flødebollen over på en anden rist til tørring, og betræk den næste flødebolle. Når al chokoladen er brugt, bytter du de 2 glasskåle om og hælder den resterende chokolade over de sidste flødeboller. Når flødebollerne er tørre, pensler du dem med perlemorsstøv og serverer dem. Flødeboller med jordbær skal spises samme dag.

Sponsoreret indhold