Desserter

Brombær-vafler med flødeskum

Gør en grå efterårsdag endnu hyggeligere med sprøde, nybagte vafler. Servér med brombær og sød flødeskum på toppen, og hyggen er i hus! Få opskriften her.
af Bente Halkjær11.09.2018Foto: Kira Brandt.

Sprøde, nybagte vafler hører efteråret til! I denne opskrift har vi rørt sæsonens lækre brombær direkte i dejen, og det smager skønt. Kan du ikke få nok af bær, kan du servere de færdigbagte vafler med ekstra friske brombær på toppen. Mums!

Se også: 15 fantastiske opskrifter med brombær

Det skal du bruge til brombær-vafler med flødeskum:

  • 50 g sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 dl brombær
  • 1 æg
  • 4 dl mælk
  • 75 g smør

Måske du også vil kunne lide: Vaniljesyltede pærer

Tilbehør:

  • Flødeskum eller skyr med vanilje
  • Bær eller syltetøj

Sådan gør du:

  1. Rør sukker, kardemomme og vaniljesukker sammen. Bland mel og bagepulver godt, og rør det i sukkerblandingen.
  2. Blend bærrene, og kom dem i blandingen sammen med æg og mælk. Smelt smørret, og rør det i blandingen.
  3. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
  4. Bag vaflerne på et vaffeljern, og servér med flødeskum eller skyr med vanilje samt friske bær eller en klat syltetøj.

Flere efterårslækkerier:Ovnpandekage med brombær

Sponsoreret indhold