Servér en ægte, varm juledrik i form af hvid gløgg – det er smagen af jul! Den hjemmelavede version smager allerbedst, og her bruger vi julede krydderier og friske tranebær, som smager fortryllende.
Ekstrakt:
Gløgg:
Det bedste tilbehør til hvid gløgg: Svampede æbleskiver
Tip: I stedet for palmesukker kan du bruge almindeligt hvidt sukker eller rørsukker.
Gløgg – dens milde fortid
Varm, krydret vin er blevet drukket igennem århundreder, men det er under 100 år siden, at gløggen begynder at ligne den, vi drikker som juledrik i dag. Før den tid var det en mere mild drik med lavere alkoholprocent baseret på rødvin og krydderier. Omkring år 1900 fandt svenske forretningsfolk på at sætte nisseetiketter på flaskerne, og som årtierne er gået, er der blevet hældt både snaps, rom og portvin i gløggen, så i dag er det en ganske stærk sag.
Servér hvid gløgg til julefrokosten: De 10 bedste opskrifter til julefrokosten