Når rosmarinen står på sit højeste, og pærerne begynder at falde ned fra træerne, kan du bruge begge dele til en frisk drink med gin og danskvand!
Opskrift og foto: Winnie Methmann5.10.2023
1 personer
Ingredienser
3 pærer
2-3 kviste rosmarin
100 g sukker
1 dl vand
Isterninger
5-10 cl gin
1,5 dl danskvand
Drink med gin og pære
Skær 2 af pærerne i grove stykker, og fjern kernehusene.
Kom stykkerne i en gryde, og tilsæt 1-2 kviste rosmarin, sukker og vand. Kog op, og lad blandingen koge ved middelvarme i ca. 20 minutter, til den er tyknet.
Lad pære-rosmarinsiruppen køle helt af, og hæld den igennem en si.
Fyld et glas med isterninger. Tilsæt gin, danskvand og 1-2 spsk. pære-rosmarinsirup.
Skær tynde skiver frisk pære på et mandolinjern.
Pynt glasset med 1-3 skiver pære samt en kvist rosmarin, og servér.