Man må tage det sure med det søde! Det er de her små citrustærter med marengstop et fantastisk eksempel på. De smager skønt og er en oplagt dessert hele året rundt. Få opskriften på små citrustærter her!
Opskrift og foto: Skovdalnordic.com.20.09.2022
De syrlige tærter med lime- og citronskal og en sød sukkertop af brændt marengs er en sand favorit af en dessert. Smagen er frisk og syrlig, og udseendet er smukt og delikat - perfekte til enhver anledning.
6 stk
Tærte
2 usprøjtede limefrugter
1 usprøjtet citron
1 dåse kondenseret mælk
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g smør
150 g Digestive-kiks
2-3 stilke citronverbena
Marengs
2 æggehvider
100 g sukker
Sådan laver du citrustærter
Tærte
Riv lime- og citronskal fint, og pres saften. Rør begge dele sammen med kondenseret mælk og æggeblommer, og lad blandingen stå og trække på bordet, imens du laver bundene.
Smelt smørret i en gryde.
Knus kiksene, og hak citronverbenaen fint.
Bland smør, kiks og citronverbena til en fast dej, og pres den ud i små tærteforme.
Bag dem i ovnen ved 185° i ca. 15 minutter. Lad bundene afkøle.
Tag bundene ud af formene, og fyld dem med limeblandingen.
Bag tærterne ved 200° i ca. 20 minutter, og lad dem køle af i køleskabet.
Marengs
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Pisk i yderligere 2 minutter.
Kom marengsen i en sprøjtepose, og pynt tærterne.
Brænd marengsen på toppen med en brænder, og servér.