En sød sirup af figner og et syrligt strejf fra granatæblekerner er et forfriskende twist til den traditionelle gin & tonic. Byd dine gæster velkommen med denne opskrift!
Tekst og11.09.2021foto: Skovdalnordic.com.
Sirup
4 friske figner
1 dl sukker
1 dl vand
Cocktail
Isterninger
2 1/2 cl gin
4 dl tonic
100 g granatæblekerner
1 figen til pynt
Selvom man sjældent går galt i byen med en klassisk gin & tonic, anbefaler vi alligvel, at du kaster dig ud i denne version. Imponér dine gæster med en hjemmelavet sirup af figner, som tilføjer et sødt strejf.
Sådan laver du en figencocktail
Sirup:
Skær fignerne i kvarter, kom dem i en lille gryde med sukker og vand, og bring i kog.
Når fignerne har kogt et par minutter, skrufer du ned for blusset og lader dem simre i 6 minutter.
Rør Undervejs.
Lad blandingen køle af, si den, og brug siruppen til cocktails.
Cocktails:
Fordel siruppen i 6 afkølede glas.
Tilsæt is, gin, tonic og granatæblekerner.
Smag evt. til med mere skin.
Skær figenen i både, stik dem på pinde, og pynt hver cocktail med dem.
Selvom man sjældent går galt i byen med en klassisk gin & tonic, anbefaler vi alligvel, at du kaster dig ud i denne version. Imponér dine gæster med en hjemmelavet sirup af figner, som tilføjer et sødt strejf til både smag og udseende.