Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom æg, æggeblommer, sukker og vanilje i en stålskål, og varm den op over vandbad, imens du pisker blandingen i 6-8 minutter, så den bliver tyk.
Fjern skålen fra vandbadet, og fortsæt med at piske i blandingen, til den er afkølet.
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
Rør matchapulver i.
Hæld isblandingen i en fryseegnet beholder, og stil den i fryseren i mindst 6 timer.
Rør undervejs. Du kan også bruge en ismaskine.
Smut mandlerne, og skær dem i grove stykker.
Varm kokosolien forsigtigt op på en pande, og tilsæt mandler og havregryn.
Vend rundt i blandingen, så den bliver let gylden.
Tilsæt honning, og fortsæt med at røre rundt et øjeblik.
Tag panden af blusset.
Hak de tørrede tranebær, og kom dem og kokosflagerne i blandingen. Lad den køle af.
Smelt chokolade og piskefløde i en gryde eller i mikroovnen, og rør den glat.
Tag isen ud af fryseren, og lav kugler af den.
Servér med chokoladesauce og kokosgranola på toppen.