Kager

Glutenfri chokolademuffins med hindbærsauce

Glutenfrit bagværk har ofte ry for at være kedeligt, men sådan behøver det ikke at være. Prøv disse lækre chokolademuffins med hindbærsauce – de er langt fra kedelige
Af Karolina Svensk og Anna Söderberg4.05.2020Foto Alexandra Ydevall
12 personer

Muffins

  • 125 g smør
  • 4 æg
  • 2¾ dl sukker
  • 2 dl rismel
  • ¾ dl kakao
  • 1 spsk. fiberHusk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 1 nip flormelis

Hindbærsauce

  • 250 g hindbær
  • 1 dl sukker
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. kartoffelmel

Desuden

  • Friske hindbær
  • Lidt flormelis

Sådan laver du glutenfri chokolademuffins med hindbærsauce

  • Tænd ovnen på 175°.
  • Smelt smørret, og lad det køle af.
  • Rør imens æg og sukker cremet.
  • Bland de tørre ingredienser, og vend dem i æggemassen.
  • Tilsæt smørret, og rør til en jævn dej.
  • Hæld dejen i 12 papirmuffinforme, som du stiller ned i en fast muffinform. Du kan også bruge si-likoneforme.
  • Bag dem midt i ovnen i 10-15 minutter – det afhænger af, hvor klæge du gerne vil have dem.
  • Lav imens saucen.
  • Hæld bær og sukker i en kasserolle, bring det i kog, og skru ned for blusset.
  • Tilsæt evt. lidt af vandet.
  • Rør vand og kartoffelmel sammen, og rør det i bærrene.
  • Lad blandingen tykne, mens du rører – den må ikke koge.
  • Hæld blandingen igennem en trådsi.
  • Pynt hver muffin med friske hindbær, og drys lidt flormelis over. Servér med hindbærsauce til.

Prøv også vores opskrift på glutenfri drømmekage

Sponsoreret indhold