Sommeren skal nydes med bl.a. jordbær. Hvilken bedre måde at gøre det på end en lækker jordbærkage med pistacienødder! Find den lækreste opskrift her.
af Camilla Zarah Lawes.16.02.2021Foto: Bjørn Jakobsen.
1 personer
Mørdej
100 g koldt smør
50 g flormelis
160 g hvedemel
1 æg
100 g mørk chokolade
Mazarinmasse
175 g marcipan
150 g sukker
100 g smør
2 æg
50 g mel
Creme
1 æg
15 g Maizena
½ vaniljestang
2½ dl sødmælk
40 g rørsukker
2 dl piskefløde
Desuden
500 g jordbær
2 spsk. jomfru i det grønne
3 spsk. finthakkede pistacienødder
Jordbærkage med pistacienødder - Sådan gør du
Mørdej:
Smuldr smørret i flormelis og mel.
Saml dejen med æg, pak den ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskab i 30 minutter.
Mazarinmasse:
Bland marcipan og sukker, tilsæt smør lidt ad gangen, og rør godt.
Rør æg i 1 ad gangen, og sigt mel i.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
Smør tærteformene, Ø 8 cm eller Ø 22 cm, godt, læg dejen i, og skær kanten til. Fordel mazarinmassen oven på dejen, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved 200°.
Tag den ud af formen, og afkøl helt.
Smelt chokoladen, og pensl bunden.
Creme:
Pisk æg og Maizena i en gryde.
Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker.
Kog kort op under omrøring.
Når cremen er fast, tages den af blusset. Lad den afkøle.
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i cremen.