Bring blåbær, ½ dl sukker og citronsaft i kog. Når blåbærmassen er blød, tager du den af blusset.
Blend massen efter nogle minutter, og stil den i køleskabet.
Bland halvdelen af piskefløden med sødmælken, og varm blandingen op, så den er lun – ikke varm.
Rør resten af fløden med resten af sukkeret samt salt, indtil sukkeret er opløst.
Hæld halvdelen af den lune fløde-mælkeblanding over æggeblommerne, mens du pisker.
Hæld herefter massen tilbage i gryden til den anden halvdel af blandingen.
Tilsæt blåbærpuréen.
Lad det simre, indtil det tykner, og tag gryden af blusset.
Hæld massen i resten af den kolde fløde-sukkermasse, så den hurtigt køler ned, mens du rører – sæt evt. skålen i et isbad.
Når massen er afkølet, kører du den på en ismaskine eller kommer den i en plastikbeholder i fryseren, hvorefter du skal røre i den hver ½ time, indtil isen har sat sig.