Når solen bager, er det skønt med en kold is eller læskedrik. Prøv italiensk granita, der er en blanding af begge dele og kan serveres som dessert eller som drink, hvis du tilsætter spiritus. Vi har en fantastisk opskrift her med jordbær og vanilje
Af Mai Knauer.25.06.2020Foto: Columbus Leth.
6 personer
Granita med jordbær og vanilje
1 vaniljestang
3½ dl kogende vand
3 dl sukker
1 citron
600 g jordbær + lidt til pynt
1 håndfuld frisk mynte
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen.
Kog vand og sukker til en sukkerlage sammen med flækket vaniljestang.
Pres saften af citronen ned i lagen, og lad den afkøle.
Fjern vaniljestangen.
Skyl og nip jordbærrene, og blend dem.
Rør sukkerlagen og jordbærpuréen sammen, og kom den i en flad beholder på ca. 18 x 24 cm – gerne med låg, ellers kan du dække med folie.
Kom den i fryseren i 4-6 timer.
Pynt evt. med friske mynteblade og ekstra jordbær.
Lav den i god tid
Lad gerne din granita stå i fryseren natten over, hvis du vil lave den i god tid. Ved servering bruger du en gaffel til at kradse i isen, så der dannes pæne flager.