Drinks & Cocktails

Hjemmelavet varm kakao af kakaopulver (med skumfiduser!)

Den varme kakao hører sig til, når vejret bliver gråt og kedeligt. Det er en let og lækker hyggeting, både at serverer for en gæst eller bare selv have med i lænestolen — husk også, at det er obligatorisk med varm kakao, når det tordner!
af Max Martinussen7.10.2020Foto: Panther Media.
4 personer
Tid i alt 5 min

Varm kakao

  • 3 spsk sukker (gerne rørsukker)
  • 3 spsk kakaopulver
  • 8 dl mælk

Forslag til tilbehør

  • Mælk til mælkeskum
  • Skumfiduser
  • Chokoladeknapper

Sådan laver du varm kakao

  1. Bland kakaopulver og sukker sammen med et piskeris først — så undgår du klumper.
  2. Kom blandingen i en gryde, og tilsæt langsomt mælken imens du pisker.
  3. Skru nu op for varmen og pisk flittigt.
  4. Kakaoen skal være brandvarm, men aldrig koge!

Find inspiration til efterårsgodter, der passer godt til varm kakao.

Lidt på toppen

Du kan komme mælkeskum på toppen, hvis det skal være simpelt — eller lægge skumfiduser på, hvis det skal være ekstra godt! Et par chokoladeknapper i bunden giver din kakao en følelse af varm chokolade.

Varm kakao i mikroovn

Du kan også slippe afsted med at lave din varme kakao i mikroovnen. Mælken varmes i mikroovnen i 2 min (eller til den er skoldhed) og herefter kan den blandes i kakao- og sukkerblandingen.

Hvis det skal være rigtig chokolade

Hvis du er mere til varm chokolade, så prøv vores favoritopskrift på varm chokolade, eller — hvis du vil serverer den for gæster, og den skal kunne lidt mere, så prøv varm chokolade med vaniljeis og grand marnier.

Sponsoreret indhold