Kager

Lækre klatkager af risalamande

Klatkager er for mange noget der hører til første juledag, men de kan laves alle dage, dagen efter, at der har været risengrød eller risalamande på bordet. Få en let opskrift lige her!
af Inge Skovdal16.11.2020Foto: Lena Staal
4 personer

Det skal du bruge

  • 5 dl risalamande
  • 3 æg
  • 2 dl mel
  • Evt. lidt mælk
  • 50 g smør til stegning

Tilbehør

  • 1 dl brombærsyltetøj
  • 1 spsk. portvin

Det er let at lave klatkager af en rest risalamande. Det er lækkert, bæredygtigt og dejlig julet! Her har vi lavet dem med brombær-porvinssyltetøj.

Sådan laver du lækre klatkager

  1. Bland æggene i risalamanden, og rør melet i lidt efter lidt. Hvis den bliver for stiv kan du tilføje mælk.
  2. Kom en smørklat på panden, og steg klatter af dejen til klatkager. Pas på de ikke bliver for store.
  3. Servér dem som du ville spise pandekager, med sirup eller syltetøj.

Servering: Her er de serveret med brombærsyltetøj med portvin. Det laves i sin enkelthed ved at røre brombærsyltetøjet op med portvin.

Klatkager af risengrød

Hvis du vil lave klatkager med risengrød i stedet, kan du blot erstatte risalamanden i opskriften med risengrød. Her skal du dog spare lidt på melet.

Klatkager uden æg

Ønsker du at lave klatkager uden æg, kan du først røre 2 spsk vand op med 2 spsk majsstivelse som erstatning for æg i opskriften. De smager stadig skønt, men bliver ikke så mumsede som klatkager ellers er.

Prøv også: Klatkager med kanelsirup

Sponsoreret indhold