Pinjekerner, græskarkerner, solsikkekerner og chiafrø. Det er sundt og herligt knasende. Brug dem i denne lækre granola, som du både kan spise til morgenmad og som topping på din suppe. Du får opskriften her!
af Mari Harjula.12.01.2021Foto: Kirsi-Marja Savola.
Ingredienser
1 dl valnøddekerner
1 dl mandler
3 dl havregryn
¾ dl græskarkerner
¾ dl solsikkekerner
½ dl pinjekerner
2 spsk. chiafrø
50 g smør eller kokosolie
½ dl sirup eller honning
½ dl rørsukker
½ tsk. salt
Sådan laver du granola
Tænd ovnen på 180°.
Hak valnødder og mandler fint.
Bland dem med havregryn, kerner og frø, og hæld dem på en plade med bagepapir.
Smelt smørret, og bland det med sirup eller honning, sukker og salt.
Hæld blandingen over kerne-frøblandingen, og vend forsigtigt rundt.
Bag granolaen i ovnen i 20-25 minutter, indtil den får farve og bliver sprød – vend rundt i den undervejs.