Kager

Chokoladetærte med æble

Det syndige fra chokoladen og et friskt og sprødt pust fra æbler - denne tærte er den perfekte blanding. Kast dig ud i en lækker eftermiddagskage, som er nem at lave og er en sikker vinder.
af Skovdal Nordic29.01.2021

Tærtebund

  • 125 g smør og lidt til formen
  • 100 g flormelis
  • 1 æg, str. M
  • 150 g hvedemel
  • 100 g rent kakaopulver

Fyld

  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 1,2 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 60 g mandelmel
  • 20 g hvedemel
  • 2 æbler
  • Desuden: 2½ dl piskefløde

Chokoladetærte med æble: sådan gør du

Tærtebund

  1. Pisk smør, flormelis og æg skummende. Tilsæt mel og kakao, og saml dejen med fingrene.
  2. Læg den på køl i 1 time.
  3. Rul dejen ud, og fordel den i en smurt, aflang tærteform.
  4. Læg bagepapir ovenpå, og fyld op med keramiske bagebønner el.lign.
  5. Bag tærtebunden i ovnen ved 150° i 10 minutter. Fjern bagepapiret og bønnerne, bag videre i ca. 5 minutter. Lad tærtebunden køle af.

Fyld

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Skær smørret i mindre stykker.
  3. Varm piskefløden, og tag kasserollen af blusset, før den koger. Tilsæt chokolade og smør, og rør, indtil chokoladen er opløst.
  4. Riv ½ æble i en skål, og bland det med sukker, mandelmel og hvedemel. Fyld tærtebunden med fyldet.
  5. Skær resten af æblerne i skiver, og læg dem på toppen.
  6. Bag tærten i ovnen ved 150° i ca. 30 minutter, til den er gennembagt.
  7. Desuden: Pisk fløden til skum, og servér det til tærten.

Sponsoreret indhold