Tilbehør

Æblechutney ned chili og kanel

Æbler kan bruges til meget andet end kager og desserter. I den daglige madlavning kan de tilføre en ret både sødme, syre og friskhed i det hele taget. Prøv fx denne krydrede æblechutney.
af Mari Harjula og Anja Leppänen11.02.2021Foto: Arto Vuohelainen.
3 personer

  • 1 kg æbler
  • 1-2 løg
  • 1-2 chili
  • 2½ dl tør æblecider
  • 2½ dl sukker
  • 2 kanelstænger
  • 1 tsk. salt
  • Peber

Sådan gør du:

  • Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker.

  • Pil og hak løgene.

  • Flæk chilien på langs, og fjern kerner og hinder.

  • Kom æblecider, sukker og krydderier i en gryde.

  • Bring blandingen i kog, og tilsæt æbler, løg og chili.

  • Kog chutneyen i ca. 30 minutter.

  • Lad den køle helt af, fjern evt. kanelstængerne, og hæld den på rene, skoldede glas.

  • Spis den til al slags kød og ost eller bare på knækbrød som snack.

Sponsoreret indhold