Tænd ovnen på 200°.
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 8 cm. Læg dem i et ovnfast fad sammen med sukker, vand og flækket vaniljestang.
Bag dem i ovnen i 15-18 minutter.
Afkøl og gem lagen til servering.
Smelt smørret i en tykbundet gryde i ca. 2-3 minutter, til det bruner.
Hæld smørret i en skål. Bland mandelmel, flormelis, hvedemel og bagepulver i en anden skål.
Lav en fordybning i midten, og hæld æggehviderne i fordybningen sammen med det brunede smør og fintrevet citronskal. Pisk det hele godt sammen.
Smør formene, læg evt. bagepapir i, og fyld dejen i formene.
Læg 2-3 stykker bagt rabarber oven på hver portion dej, og drys sukker over.
Bag kagerne i ovnen ved 180° i 30-35 minutter.
Brug en kniv til at løsne kagerne i kanterne, lige når de er kommet ud af ovnen.
Afkøl kagerne helt på en bagerist. Servér med resten af rabarberne og lagen til.
De små, søde formkager er nemme at bage og passer perfekt i picnickurven eller som et sødt punktum i madpakken. Du kan fryse kagerne ned og tø dem op, når sukkertrangen melder sig - så kan du også forlænge rabarbersæsonen!