Vi kan slet ikke få nok af kager med sæsonens lækre og sprøde rabarber. Prøv også denne opskrift på muffins med rabarber og marcipan.
Af Mai Knauer27.04.2021Foto: Columbus Leth
12 personer
Muffins med rabarber og marcipan
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
300 g rabarber
100 g marcipan
200 g hvedemel
1 tsk. stødt anis
1 tsk. bagepulver
1 fast muffinform med 12 huller
Papirmuffinforme
Pynt
3 spsk. flormelis
Sådan bager du rabarbermuffins med marcipan
Tænd ovnen på 175°.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
Pisk æggene i 1 ad gangen.
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm.
Riv marcipanen groft på et rivejern, og vend den sammen med rabarberne. Drys lidt af melet over.
Vend rabarber-marcipan-blandingen sammen med anis, bagepulver og resten af hvedemelet.
Tilsæt æggeblandingen, og rør godt.
Læg papirmuffinforme i den faste muffinformen, og fyld formene ⅔ op med dej.
Bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
Sigt flormelis over lige inden servering.
TIPS: Sørg for at vende rabarberstykkerne med lidt mel, inden du rører dem i dejen. Så synker de ikke til bunds i kagerne under bagningen. Du kan udskifte rabarber med andre frugter og bær, f.eks hindbær, når de kommer i sæson.