De fine macarons med vanilje og kirsebærcreme er et genialt alternativ til risalamanden. Husk at tage æggehviderne ud af køleslabet i god tid. Det er vigtigt, at de har stuetemperatur, hvis dine macarons skal blive smukke.
af Mai Knauer7.10.2021Foto: Columbus Leth.
12 personer
Macaron:
80 g mandler
1 tsk. vaniljesukker
140 g flormelis
140 g flormelis
50 g sukker
Kirsebærganache:
200 g hvid chokolade
2 spsk. piskefløde
50 g kirsebærsirup eller væde fra Amarena kirsebær
20 g glukosesirup
Sådan laver du Vaniljemacarons med kirsebærcreme
Macaron:
Kog mandlerne kort, smut dem, lad dem afkøle helt, og blend dem helt fint. Si vaniljesukker og flormelis ned i blenderen, og blend igen. Si blandingen.
Hæld æggehvider og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i 1 minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i 2 minutter, indtil marengsen danner fine toppe.
Vend forsigtigt mandelblandingen i hviderne med en dej-skraber. Pres dejskraberen mod skålens sider ca. 35 gange.
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt 24 små cirkler på Ø 4 cm ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Tegn evt. cirklerne på bagepapiret, inden du sprøjter massen på. Dup eventuelle toppe flade med en våd finger.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur ½ time. Tænd ovnen på 160°.
Bag kagerne i ca. 12 minutter, hold godt øje med dem. Lad bundene afkøle helt på en rist.
Smelt chokoladen over vandbad på lavt blus, og tag skålen af varmen. Kom fløde, kirsebærsirup og glukose i en gryde, bring det i kog, og hæld det over chokoladen.
Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk blank overflade. Blend massen med en stavblender.
Sæt ganachen i køleskabet i ca. 2 timer.
Fyld ganachen i en sprøjtepose med en lille rund tylle, og sprøjt cirkler ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de restende bunde, og stil dem på køl, indtil de skal serveres.