Tilbehør

Brunede kartofler med honning

Giv de brunede kartofler et tvist, og tilføj en smule honning til den søde, klistrede sukkermasse. Du får opskriften her!
Tekst og6.12.2021foto: Skovdalnordic.com
6 personer

  • 1½ kg aspargeskartofler
  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. smør

Sådan laver du brunede kartofler med honning:

  1. Skyl kartoflerne. Kog dem i en gryde, og pil dem.
  2. Varm sukker på en stor pande ved middel varme, indtil det er smeltet. Tilsæt honning og smør, og lad det bruse op på panden.
  • Tilsæt kartoflerne, evt. ad flere omgange, hvis de alle ikke kan være på panden på én gang.
  • Lad kartoflerne brune i karamellen i ca. 10 minutter. Rør jævnligt i kartoflerne undervejs.
  • Tænd ovnen på 80°. Hold kartoflerne lune i ovnen indtil servering.

Prøv også:

Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder stadig, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.

Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flødekartofler. Find opskriften her: Flødekartofler.

Sponsoreret indhold