Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en kniv. Gem den tomme vaniljebælg.
Kog grødris og vand i en gryde i 5 minutter. Tilsæt sødmælk og den tomme vaniljebælg. Kog grøden i 45 minutter ved svag varme. Rør rundt jævnligt.
Tag gryden fra varmen, og fjern vaniljestangen. Tilsæt sukker og vaniljekorn, og rør det ud i grøden. Sæt grøden på køl i mindst 2 timer.
Rist mandelsplitterne på en tør pande, indtil de er gyldne. Lad dem køle af.
Pisk fløden til let flødeskum med en elpisker i en skål.
Vend mandlerne i den afkølede grød med en dejskraber. Vend halvdelen af fløden i risengrøden med en dejskraber. Tilsæt den resterende flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med grøden. Sæt risalamanden på køl indtil servering.
Anret den i en stor serveringsskål, eller fordel den i portionsanrettede glas. Husk at tilsætte en smuttet mandel.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Bland vaniljekornene med sukker.
Lad frosne bær, sukker og vand simre i en gryde i 10 minutter. Skum evt. saucen.
Lav en jævning med majsstivelse ifølge anvisningen på pakken. Tilsæt jævningen, så saucen tykner.
Køl saucen af, hvis du foretrækker den kold, eller servér den lun til risalamanden.
Få opskriften på en klassisk risalamande her!