Hjertemuslinger med tagliatelle er perfekt, når hverdagsmaden godt må kunne lidt mere uden at det kræver den helt store operation i køkkenet.
af Redaktionen.8.03.2022
Det skal du bruge til din tagliatelle:
400 g tagliatelle (båndpasta)
Evt. 1 spsk. olie
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 dl hvidvin
1 kg rensede hjertemuslinger
½ kg små tomater
Salt og friskkværnet peber
1 bundt frisk basilikum
Groft brød
Sådan laver du tagliatelle med hjertemuslinger
Kog pastaen efter anvisningen på pakken – gerne med 1 spsk. olie i kogevandet.
Hæld vandet fra, og hold pastaen varm.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits dem i olivenolie i en gryde, til de er let gyldne. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op. Tilsæt hjertemuslingerne, og kog dem under låg i 5 minutter.
Tag låget af, og kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig.
Skyl tomaterne, skær dem i kvarter, og vend dem med muslingerne i gryden.
Krydr med salt og peber.
Servér pastaen i dybe skåle sammen med hjertemuslingerne, og top med frisk basilikum.