Desserter

Kaffeis med kondenseret mælk

Kaffelikør og karamel er den lækreste kombination! I denne nemme dessert har de to slået pjalterne sammen til en fløjlsblød og cremet is. Få opskriften her!
af Louisa Lorang.12.04.2022Foto: Lene Samsø.

Vidste du, at man i Vietnam gerne drikker sin kaffe med sød, kondenseret mælk? Her er kaffen forvandlet til is i stedet – en nem dessert, som er en perfekt afslutning på en god middag.

Kaffeis

  • 5 dl piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • ½ dl kaffelikør
  • 1 dl friskbrygget espresso

Til servering

  • Knuste kaffebønner

Sådan laver du kaffeis med kondenseret mælk

Kaffeis

  1. Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
  2. Flæk vaniljestangen, og rør vaniljekornene sammen med kondenseret mælk, kaffelikør og espresso i en skål.
  3. Vend forsigtigt flødeskummet i kaffecremen, fordel iscremen i en frysetæt beholder, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer – gerne natten over.

Servering

  1. Servér kaffeisen i små skåle, og drys med knuste espressobønner lige inden servering.

Sponsoreret indhold