Tænd ovnen på 100° varmluft.
Pisk æggehviderne stive sammen med eddike i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk videre, til du har en tyk og blank marengs.
Hæld marengsen i sprøjteposen, og sprøjt den ud i 8 runde fuglereder med en diameter på 7-8 cm på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at fuglerederne har høje kanter, så der er god plads til fyld.
Bag fuglerederne i ovnen i 1 time. Sluk ovnen, men lad fuglerederne hvile i ovnen, indtil den er afkølet helt.
Skyl og nip stikkelsbær, og kog dem i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn, vand og citronsaft.
Skru ned for varmen, og lad det småkoge i 5-7 minutter, til stikkelsbærrene er møre. Smag kompotten til med sukker eller citronsaft, så den er frisk og syrligsød.
Hæld kompotten i et sylteglas, og lad den hvile på køl.
Pisk fløde og vaniljesukker til blødt skum i en skål med en elpisker.
Rist mandelflagerne let gyldne på en tør pande.
Fordel vaniljefløde og stikkelsbærkompot i fuglerederne, drys med mandelflager, og pynt evt. med grøn skovsyre og spiseligt guldstøv.