Desserter

Regnbueis med kiksebund

Du husker nok den trefarvede is fra supermarkedet? Vi har opgraderet klassikeren, så den smager af søde sommerbær, ægte vanilje og god chokolade - og så har vi lagt den på en knasende kiksebund.
Mai Knauer28.06.2022Columbus Leth
8 personer

Bund

  • 40 g smør
  • 150 g Bastogne-kiks
  • 1 brødform, 2 l

Vaniljeis

  • 1 l piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 8 æggeblommer
  • 200 g flormelis

Jordbæris

  • 200 g friske jordbær
  • 100 g flormelis

Chokoladeis

  • 100 g mørk chokolade

Pynt

  • 15 friske jordbær

Sådan gør du:

Bund:

  1. Rør smeltet smør og knuste kiks sammen til en ensartet masse.

  2. Beklæd formen med husholdningsfilm, og fordel kikseblandingen i bunden.

  3. Sæt kageformen på køl.

Vaniljeis:

  1. Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker.

  2. Pisk vaniljekorn, æggeblommer og flormelis lyst i en anden skål.

  3. Del æggemassen i 3 portioner, og vend ⅓ af flødeskummen med den ene portion æggemasse.

  4. Hæld den oven på kiksebunden, og sæt formen i fryseren i 3 timer.

Jordbæris:

  1. Blend jordbær og flormelis i en blender.

  2. Vend jordbærpuréen med halvdelen af æggemassen og halvdelen af flødeskummen, og fordel jordbærisen på den frosne vaniljeis.

  3. Sæt formen i fryseren i ca. 3 timer.

Chokoladeis:

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og vend den med resten af æggemassen og flødeskummen.

  2. Fordel chokoladeisen på jordbærisen, og sæt formen tilbage i fryseren i mindst 4 timer.

Pynt:

  1. Top iskagen med halve og hele jordbær.

Sponsoreret indhold