Salat

Kartoffelsalat med jordbær, radiser og perlespelt

Hvis du heller ikke kan få nok af sæsonen mange saftige bær, så prøv dem i din næste sommersalat. I denne opskrift tilføjes jordbær til en lækker kartoffelsalat med radiser.
Tekst & Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio8.08.2022
2 personer

Ingredienser:

  • 1 bundt frisk dild
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 500 g nye kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl smagsneutral olie
  • Salt og peber
  • ½ citron
  • 250 g jordbær
  • 1 bundt radiser
  • Evt. ærtespirer

Friteret perlespelt:

  • 50 g perlespelt
  • 2 dl smagsneutral olie
  • Lidt salt

Friteret perlespelt:

Kog perlespelt efter anvisningen på pakken.

Afkøl.

Steg dem herefter i rygende varm olie i en gryde i ca. 10 sekunder.

Lad perlespelten afdryppe på køkkenrulle, og drys med salt.

Kartoffelsalaten:

Skyl dild og persille.

Skrub kartoflerne.

Kog kartofler og krydderurter i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter.

Hæld vandet fra, gem krydderurterne, og lad kartoflerne afkøle.

Pil hvidløg, og blend det sammen med persille, dild og olie i en blender.

Smag krydderurteolien til med salt, peber og citronsaft.

Skyl og nip jordbær, og skær dem i mindre stykker.

Rens radiser, og skær dem i skiver.

Vend kartoflerne i krydderurteolien, og fordel dem på et serveringsfad.

Top med jordbær, radiser og friteret perlespelt, og drys evt. med lidt ærtespirer.

Servér straks.

Sponsoreret indhold