Får du en vegetar til bord juleaften, eller har du bare lyst til at prøve noget nyt? Lav den lækreste indbagte svampesteg med masser af saft, kraft og smag!
Tekst og foto Sabrina Hørup Jensen.12.12.2022
Har du det også indimellem sådan, at ikke alt behøver at være, som det plejer? Så byd indenfor til julemiddag for enhver smag, hvor der både er plads til den sprødstegte and, julesauce og indbagt svampesteg!
4 personer
Ingredienser
100 g tørrede grønne linser
1 løg
1 fed hvidløg
80 g valnøddekerner
100 g morkler
100 g champignoner
100 g kantareller
1 spsk. smør til stegning
1 spsk. hakket frisk timian
2 stilke frisk rosmarin
1 tsk. stødt allehånde
2 tsk. salt
Peber
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. vegansk Worcestershiresauce
1 spsk. hvid balsamicoeddike
3 spsk. hvedemel
1 æg
½ dl mælk
1 ark færdiglavet butterdej
1 æg til pensling
Lidt mælk til pensling
Sådan laver du indbagt svampesteg
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Skyl linser, og kog dem efter pakkens anvisning. Lad dem afkøle helt.
Pil og hak løg og hvidløg. Hak valnødder. Rens de 3 slags svampe, og skær dem i små stykker. Brun svampene i smør på en pande ved høj varme. Skru ned for varmen, tilsæt hvidløg og løg, og steg videre et par minutter.
Skyl og hak krydderurter, og steg dem på panden sammen med allehånde, salt og peber.
Hæld blandingen i en skål, tilsæt linser, sennep, worcestershiresauce, balsamico, mel, æg og mælk, og rør det hele sammen, til konsistensen er jævn og fast.
Læg butterdejen på et stykke bagepapir, og form farsen til en aflang steg i midten. Skær skrå snit i butterdejen, og flet strimlerne ind over farsen.
Pisk æg og mælk sammen, og pensl butterdejen med blandingen.
Bag svampe-stegen i ovnen i ca. 20 minutter, til butter-dejen er gylden og sprød.