Desserter

Frisk rabarbertærte med rabarbercurd

Denne rabarbertærte er ikke bare superflot med lyserød rabarbercurd og pynteblomster på. Den smager også himmelsk - prøv selv opskriften her!
af Maja Grønbæk.20.11.2022Foto: AOP.
8 personer

Mørdej

  • 75 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • ½ æg

Mandelfrangipane

  • 100 g mandelmel
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 50 g rabarber

Rabarbercurd

  • 100 g rabarber
  • 100 g sukker
  • Saft fra ½ citron
  • 1 stort æg
  • 30 g stuetempereret smør

Pynt

  • Mini-orkidéer
  • Frysetørret rabarber

Sådan laver du rabarbertærte med rabarbercurd

  1. Skær smørret i små tern, og hæld dem i en blender sammen med mel, flormelis og salt. Blend, så det ligner revet parmesan.
  2. Saml dejen med ægget, og form den til en kugle.
  3. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst en time.
  4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en 18-20 cm tærteform med dejen.
  5. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.

Mandelfrangipane

  1. Pisk mandelmel, sukker, smør og æg let og luftigt i en skål.
  2. Skær rabarberne i små stykker.
  3. Fordél lidt frangipane i bunden af tærten, placér rabarberstykkerne ovenpå, og fyld så tærten helt op med frangipane. Jævn overfladen ud med en ske.
  4. Bag tærten i ca. 25 minutter ved 175°, indtil den er let gylden. Lad den køle helt af.

Rabarbercurd

  1. Kog rabarber, sukker og citronsaft ved svag varme, til rabarberne er møre.
  2. Stavblend rabarberkompotten, og sigt den.
  3. Kom rabarberpuréen tilbage i gryden, og tilsæt ægget. Varm det langsomt op, mens du pisker med et piskeris, indtil massen er 83° varm. Tag gryden af varmen, og rør smør i.
  4. Stavblend igen, og lad curden køle helt af. Opbevar den i køleskabet.
  5. Når den er klar til servering, smør da rabarbercurden ud på tærten, og pynt med miniorkidéer og frysetørret rabarber.

Sponsoreret indhold