Kager

Kanelkage med kaffefrosting

Strø om dig med kanel med denne svampede og lækre kanelkage! Kaffefrostingen er prikken over i'et, der holder kagen fugtig og snasket i flere dage.
af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen6.09.2023

Nogle gange er en god gammeldags bradepandekage bare sagen - og denne klassiker med kanel og kaffefrostning er bestemt ingen undtagelse! Kanelkage er et hit, når der skal deles kage ud i skolen eller på kontoret, men kagen går også godt til eftermiddagskaffen.

Hvis du ikke bryder dig om smagen af kaffe, kan du sagtens undlade den og erstatte den med ¼ dl vand. I stedet kan du røre en smule kakaopulver eller smeltet chokolade i frostningen, så den får en skøn chokoladesmag.

10 personer

Ingredienser

  • 2 æg
  • 400 g sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk. natron
  • 1 knsp. salt
  • 3½ dl kærnemælk
  • 125 g smør
  • 1 bageform, ca. 20 x 30 cm

Kaffefrosting

  • 75 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 4 tsk. stødt kanel
  • ¼ dl stærk friskbrygget kaffe

Sådan laver du kanelkage med kaffefrosting

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Pisk æg, sukker og kanel sammen i en skål med en elpisker i ca. 5 minutter, til det er lyst og luftigt.
  3. Bland mel, natron og salt i en anden skål, og vend det i æggeblandingen. Rør kærnemælk i, og rør dejen godt sammen.
  4. Smelt smørret i en gryde, og vend det i dejen, til den er glat.
  5. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gennembagt og let gylden på toppen. Lad kagen afkøle på en bagerist.

Kaffefrosting

  1. Pisk smør, flormelis, kanel og kaffe sammen i en skål med en elpisker, til konsistensen er tyk og luftig.
  2. Smør frostingen ud på kagen i et tykt lag, skær kagen i små stykker, og servér straks.

Sponsoreret indhold