Grøntsager i dej, der frituresteges, til de er sprøde og lækre. Mums! Brug dine yndlingsgrøntsager eller bare dem, du har i køleskabet, og lav denne skønne indiske vegetarsnack.
af Ditte Ingemann.30.01.2023Foto: Lene Samsø.
4 personer
Ingredienser
½ blomkål
2 løg
½ fennikel
5 dl kikærtemel
Ca. 1 tsk. stødt gurkemeje
2 tsk. garam masala
1½ tsk. salt
3½ dl vand
4 dl smagsneutral olie til stegning
Yoghurtdip med urter
4 dl græsk yoghurt 10 %
1 usprøjtet limefrugt
2 fed hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
1 tsk. sukker
Salt og peber
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld frisk koriander
Til servering
Lidt tørrede chiliflager
Flagesalt
Sådan laver du pakoras med yoghurtdip
Hæld yoghurt i en skål.
Skyl og riv limefrugten, og rør limeskallen sammen med yoghurten.
Pil og riv hvidløg, og vend det i yoghurten sammen med eddike, sukker, salt og peber.
Skyl og tør krydderurterne. Hak dem fint, og rør dem i yoghurten. Smag til med lidt mere salt og peber, og lad dressingen hvile i køleskabet indtil servering.
TIP: Du sagtens skifte blomkål og fennikel ud, med hvad end du har liggende i grøntsagsskuffen – f.eks. broccoli, gulerødder eller squash.
Skyl blomkål, og skær den i små tern.
Pil og hak løg groft.
Rens fennikel, og skær den i små tern.
Bland kikærtemel, gurkemeje, garam masala og salt sammen i en skål. Tilsæt vand, og rør, til dejen er ensartet. Vend grøntsagerne godt rundt i dejen.
Varm olie op i en dyb pande, og steg spiseskefulde af grøntsagerne i den dybe pande, til de er sprøde og gyldne på begge sider. Der bliver ca. 25 pakoras i alt.
Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
Drys de sprøde pakoras med chiliflager og flagesalt, og servér dem sammen med yoghurtdippen.