Tærten her er et godt bud på et mættende aftensmåltid. Kombinationen af rødbede, gedeost og pinjekerner skal du glæde dig til.
Af: Ditte Ingemann Foto: Lene Samsø21.02.2023
Rødbeder er mættende og en god kilde til kostfibre - og så er de lette at tilberede på flere måder. Rå i en salat, bagt i ovnen, i en krydret ret eller som her i en lækker tærte med gedeost og pinjekerner.
4 personer
Ingredienser
300 g rødbeder
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
2 rødløg
1 spsk. smør
1 tsk. honning
1 spsk. balsamicoeddike
3 æg
1 dl yoghurt naturel 3,5 %
150 g frisk gedeost
40 g pinjekerner
1 tærtebund
Udstyr
1 tærteform, gerne med løs bund
Sådan laver du tærte med rødbede, gedeost og pinjekerner.
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Skræl rødbeder, og skær dem i små tern.
Vend dem med olie, chiliflager, timian, salt og peber.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-22 minutter.
Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Varm smør op på en pande, og steg rødløgene, til de falder sammen. Tilsæt honning og balsamico, og steg videre i 5-6 minutter, til rødløgene karamelliserer.
Pisk æg sammen med yoghurt i en skål med en elpisker.
Skær gedeost i små tern, og vend dem i æggeblandingen.
Krydr med salt og peber.
Læg tærtebunden i en smurt tærteform. Fordel de bagte rødbeder, rødløg og æggeblandingen i tærtebunden. Drys med pinjekerner.
Bag tærten ved 200° varmluft i 30-40 minutter, eller indtil fyldet har sat sig, og bunden er sprød og gylden. Servér gerne sammen med en frisk salat.