Brød & Boller

Sandwichboller med manitobamel

Bag de perfekte boller til sandwich eller burger med manitobamel og mættende kerner - de er dejligt luftige indeni og sprøde udenpå!
af Louisa Lorang.24.01.2023Foto: Rikke Westesen.

Manitobamel er det perfekte mel, til når du skal bage brød. Bollerne bliver luftige med en sprød skorpe, helt perfekt til sandwich eller burger!

14 stk

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 75 g smør
  • 40 g sukker
  • 1-2 tsk. salt
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 700-800 g manitoba-hvedemel
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g græskarkerner

Pensling

  • 1 æg
  • 2 spsk. koldt vand

Sådan laver du sandwichboller

  1. Lun vand i en gryde til ca. 37°. Opløs gæren heri.
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Hæld smør, sukker og salt i skålen. Tilsæt speltmelet og ca. halvdelen af manitobamelet. Rør, til dejen er klistret.
  4. Tilsæt herefter 2/3 af begge slags kerner (gem resten til drys). Tilsæt mere manitobamel lidt ad gangen, til dejen er klistret, men fast – det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Ælt dejen blank og glat. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  5. Drys manitobamel på bordet. Del dejen i 10-14 stykker (afhængig af hvor store boller, du ønsker), og tril dejstykkerne runde. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og fordel bollerne herpå. Lad dem efterhæve i ca. 1 time.

Pensling

  1. Tænd ovnen på 220°. Pisk æg og vand sammen i en skål. Pensl bollerne, og drys dem med resten af kernerne. Bag bollerne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem afkøle på en bagerist.

Sponsoreret indhold