Aftensmad

Provencekylling med lynstegt spinat

Fransk inspireret kylling med delikate krydderier og hvidløg
af Marie Melchior22.09.2010Foto: Betina Hastoft

Provencekylling:
En god kylling på ca. 1½ kg
1 økologisk citron
1 fed hvidløg
3 kviste bredbladet persille
1 spsk. provencekrydderi
1 spsk. havsalt
Peber
4 spsk. olivenolie

Lynstegt spinat:
500g frisk spinat
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg

Provencekylling
Tænd for ovnen på 200°. Læg kyllingen i en lille bradepande. Vask citronen, og skær den i skiver. Læg skiverne ind i kyllingen.

Pil hvidløgsfeddet, og mas det med bagsiden af en kokkekniv. Gnid kyllingen med hvidløget, og læg det derefter ind i kyllingen sammen med den skyllede persille. Gnid kyllingen med provencekrydderi, havsalt og peber.

Dryp olien over kyllingen. Steg kyllingen i 1 time, til den er mør og sprød.

Lynstegt spinat

Skyl spinaten, og opvarm olien i en dyb pande. Sauter hvidløget, og tilsæt spinaten. Lad spinaten falde sammen, og tag panden af varmen.
Skær kyllingen ud, og server med den lune spinat og naturligvis sprød baguette

Sponsoreret indhold