Muffins er en evig klassiker, og i den her udgave er de i selskab med sød karamel og syrligt æble, som gør dem ekstra smagfulde og smovsede.
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth21.04.2023
Disse muffins bliver bestemt ikke dårligere af at blive serveret på hovedet – i bunden gemmer der sig nemlig en smagfuld overraskelse i form af karamelliserede æbler.
10 personer
Ingredienser
125 g smør
175 g lyst muscovadosukker
2 æg
150 g græsk yoghurt 2 %
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 nip salt
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Æbler med karamel
2 æbler
75 g smør
1 nip flagesalt
125 g lyst muscovadosukker
En fast muffinform af silikone med 10 huller
Upside down-muffins med æble og karamel
Æbler med karamel:
Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i smalle både.
Smelt smør i en gryde, tilsæt salt og sukker, og kog nogle minutter ved lav varme, indtil sukkeret er smeltet, og du har en gylden karamel.
Smør muffinformens huller, fordel æblebådene heri, og hæld karamellen over.
Bag kagerne i en 175° varm ovn i 4-5 minutter, til æblebådene er møre og lægger sig i bunden af formen.
Muffins:
Rør smør og sukker sammen i en skål til en cremet masse.
Rør æg i et ad gangen, og rør i 2-3 minutter.
Pisk dejen luftig med en elpisker i yderligere 5 minutter.
Rør yoghurt i. Sigt krydderierne, hvedemel og bagepulver i.
Rør det hele sammen til en samlet dej, og fordel dejen i muffinformens huller.
Bag dine muffins i ovnen i ca. 25 minutter, og tjek med en gaffel eller et træspyd, at de er færdigbagte.
Lad dem afkøle i formen i mindst 15 minutter, inden du vender dem ud. Servér gerne kagerne lune.